• toppbanner slideshow sal3
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow forestilling1
  • toppbanner slideshow sal4
  • toppbanner slideshow sal1
  • toppbanner slideshow sal2
  • toppbanner slideshow forestilling2

Treningsantrekk og utstyr

Jazzdans Jazzdans

Dansetrening hos KGB dans & ballett krever ikke mye dyrt utstyr og vi har heller ikke "dresscode" på timene. Riktige sko/fottøy må man ha. Husk hårspenner og hårstrikk, langt hår skal alltid være satt opp bort fra ansiktet slik at det ikke er i veien når du trener. Husk også å ta av store smykker, skjerf o.l. Alt man trener i skal være hensiktmessig i forhold til at man skal være i fysisk aktivet og kunne få korreksjoner fra pedagogen.

Her følger en oversikt over hva de fleste bruker i de forskjellige treningsformene:

Barnedans

En gymdrakt og strømpebukse eller tights og t-skjorte. Gymsokker eller ballettsko, ev sokker med antiskli. De fleste sportsbutikker fører trening- og danseantrekk for barn. Hennes & Mauritz  etc. pleier også å ha barnedrakter og sko. Barna skal kunne rulle på gulvet, ligge på ryggen/magen, hoppe og bevege seg. De må konsentrere seg om dansen og ikke klærne sine! Derfor fraråder vi bruk av drakter med store tyll/strutteskjørt og kostymer som har kappe/tyll/pynt. 

Jazzdans, musikaldans, girl style og vogue

De fleste trener i tights eller treningsbusker og topp/t-skjorte/singlett som er tilpasset å kunne trene i, vanlig treningstøy som gjerne er litt ettersittende slik at pedagogen kan se kroppen for å gi korreksjoner.

Vi anbefaler at man har jazzsko, som finnes i forskjellige varianter. Det er vanligst med sorte, da det brukes mest på forestilling. Spesialbutikkene har de beste skoene.

I starten av semesteret (og ved prøvetimer) er det greit med gymsokker eller sokker med antiskli, myke ballettsko. (Sokker kan bli glatt, innejogge sko kan fungere i deler av timen.) I girl style og vogue er det vanligere med sokker eller innejoggesko. 

Samtidsdans

Her trener man i det samme som på jazzen, men de fleste bruker sokker eller danser barbent. 

Klassisk ballett

Her må eleven ha klassiske ballettsko (hvite eller lysrosa) og etterhvert, når pedagogen sier i fra, også tåspiss-sko. Treningen skal foregå med ettersittende klær slik at pedagogen ser kroppen for å kunne korrigere. Man må ha ballettdrakt og ballettstrømpebukser. Man kan også bruke ballettskjørt og strikket varmetøy i vinter perioden, dette fås i spesialbutikker. Håret skal alltid være satt opp i topp.

Hip hop

Vanlig treningstøy, som joggebukser eller treningstights og t-skjorter, topp, genser. På hip hop bruker man ofte mer baggy treningstøy. Man bruker innejoggesko (skoene skal ikke ha blitt brukt ute). Å danse i bare sokkene passer ikke på hip hop.

Breakdance 

Joggebukse og t-skjorte eller collagegenser/joggejakke. Innejoggesko på bena og det kan være lurt å ha med lue.

Her kan du handle danseklær og sko (alle har nettbutikk):

www.blafugl.no
www.ladanse.no
www.dancewear.no