• toppbanner slideshow forestilling1
  • toppbanner slideshow sal1
  • toppbanner slideshow sal3
  • toppbanner slideshow sal4
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow forestilling2
  • toppbanner slideshow sal2

Om KGB dans & ballett

KGB dans & ballett ble grunnlagt i 1981 av Kristine Glenne. Skolen er i dag en anerkjent kulturinstitusjon, kjent for kvalitet på alle plan.

Skolen begynte i leide lokaler rundt omkring i hele Bærum, før den i 1983 fikk faste lokaler i Info-Rama. I dag har vi 3 avdelinger, med totalt 6 saler; to i Sandvika sentrum, to på Holmen Senter på Nesbru, to på CC Vest på Lilleaker. Alle avdelingene har store treningssaler spesialinnredet for dans og hyggelige venteområder. Skolens kontor ligger på Holmen Senter. Ballettskolen har også etablert flere talentgrupper/kompanier i løpet av sin historie; KGB-kompaniet og dens juniorgruppe KGButtene, KGBeat og dens junior gruppe KGBeans, KGBalletten som i starten het Barneballetten, KGBang som var et steppekompani som nå er avviklet og de 2 nyeste tilskuddene; KGBoys som er guttegruppen vår og BallettKompaniet for de eldste klassiske danserne våre. Skolen er i dag kjent for sitt forestillingsarbeide og sine dyktige pedagoger.

Vi tilbyr også noen kurs på Nordstrand Kulturarena. 

 

Kristine GlenneGrunnlegger og eier

Kristine Glenne er grunnlegger av ballettskolen, i dag eier og styreleder. Hun er utdannet på universitetet og Den Norske Balletthøyskole. I tillegg til sin dansepedagogiske utdannelse har hun studert pedagogikk, er utdannet CTI coach og har kurs i markedsføringsledelse fra BI. I desember 2011 mottok hun Kongens fortjenestemedalje i sølv for sitt virke og sin innsats for dans i Bærum.

 

 

 

 

Siri VestnesDaglig leder og medeier

Siri Vestnes har vært daglig leder av KGB dans & ballett siden 2008, før det jobbet hun som kontormedarbeider (fra 1997). Hun er også deleier og styremedlem. Siri er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole i 1997. I tillegg har hun kurs fra BI i bedriftsøkonomi og ledelse. Hun har undervist dans både på kveldsskoler og videregående skoler med danselinje. Siri er veileder for høyskolestudenter som utdanner seg som dansepedagog ved Kunstøyskolen i Oslo. Hun sitter også som leder av ressursgruppen "Drivere av private ballettskoler" gjennom forbundet Norske Dansekunstnere.

 

 

 

Nina GrøholtProduskjonsansvalig og kontormedarbeider

Nina Grøholt har hatt ansvaret for alt som har med forestillinger å gjøre siden 2000. I tillegg har hun også andre arbeidsoppgaver i den daglige driften av ballettskolen, som bla klasselister, elevregisteringer og mail. Nina er utdannet ved Bårder Akademiet og Den Norske Balletthøyskole. Hun er produsent for Trippeldans (et samarbeidsprosjekt for dansekompaniene i Bærum), og hun var styreleder i Bærum Kulturråd i 9 år (2011-2020).

 

 

 

Visjon og motto: https://youtu.be/KmfAVKutdRI  

Kursene våre

Skolen tilbyr dansekurs innen scenisk dans for elever fra 2 1/2 år opp til avansert nivå. Vi tilbyr kurs i mange ulike dansestiler: generell barnedans, klassisk ballett, jazzdans, hip hop, vogue, breakdance, girl style, samtidsdans m.m. Du kan lese mer om de enkelte kursene på vår kursside. Vi har ingen eksamener ved vår ballettskole. Elevene vurderes etter sin innsats i forhold til den enkeltes prestasjoner og forutsetninger. Foreldrene og elevene får en enkel skriftlig tilbakemelding (anbefalingslapp) på danseteknisk fremgang mot slutten av hvert semester, med en veiledning til videre kursvalg. Å velge riktig kurs hjelper eleven til å få makismalt utbytte av timen, fremgang og mestringsfølelse. Vi har også stort fokus på danseglede, trivsel og det å bli sett. Våre pedagoger er velutdannede fagmennesker med stor yrkesstolthet. De er oppriktig interesserte i både faget sitt og elevene sine.

Forestillinger

Et av ballettskolens merkevarer er våre forestillinger. Disse er vi stolte av og vi legger store ressurser i å skape unike opplevelser for både elever og publikum. De aller fleste av skolens elever er med på en elevforestilling i løpet av et skoleår. Vi henviser til vårt billedgalleri hvor samtlige bilder er fra våre forestillinger.

Miljø

Tross vår størrelse har vi et godt miljø ved ballettskolen og setter vår stolthet i at alle skal føle seg velkomne enten de har danset hos oss lenge eller helt nye, er barn, ungdom eller voksen!  Vi har gjerne ekstra aktivteter i løpet av semesteret/året; som Dansemaraton, DanceManiaWeek, venneuke mm. Årlig reiser vi på studietur til London med elever som har danset en stund; med danseklasser, flere musikaler, sightseeing og shopping. Vi deltar ofte på diverse oppdrag, tilstelninger og arragngementer, både i lokalmiljøet og på landsdekkende TV. 

Vårt ønske at du skal trives og vårt motto er:

FAGLIG DYKTIGHET OG GODT HUMØR

Søk i nettstedet