• toppbanner slideshow forestilling1
  • toppbanner slideshow forestilling3
  • toppbanner slideshow sal4
  • toppbanner slideshow forestilling2
  • toppbanner slideshow sal3
  • toppbanner slideshow sal2
  • toppbanner slideshow sal1

Pedagogisk utdannelse

Hos KGB dans & ballett mener vi at fagkunnskap og ekspertise skal være en selvfølgelighet også innen dans. For å bli en ballettpedagog må man ha fullført videregående skole, kommet gjennom nåleøyet ved opptaksprøvene og blitt akseptert som student ved en godkjent høyskole som gir en treåring utdannelse innen dansefagene, musikkteori, anatomi, pedagogikk, kunst – og dansehistorie m.m. Vi vet at pedagogen er ballettskolens ansikt utad, og stiller store krav til våre ansatte. Vi er meget stolte av kollegiet ved skolen som er stabilt, har en enorm fagkunnskap, utfyller hverandre og har en dyp respekt og stolthet av sine fag.

I hovedfagene ved ballettskolen er det utviklet en fagplan som pedagogene skal følge. Denne fagplanen sørger for at undervisningen holder et bestemt nivå, og at elevene får samme tekniske bakgrunn uavhengig av pedagogen de trener hos. Fagplanen setter ikke krav til hvordan pedagogen underviser, og det er dermed personlige og individuelle forskjeller på hver pedagog. Pedagogene har jevnlige fagmøter, seminarer og deltar på kurs i inn- og utland.

Utdannelsessteder

Videregående skoler med danse/ballettfag:
Rud VGS
Edvard Munch vgs

Høyskoler/universiteter i Norge som gir 3 årig dansepedagogisk eller dansekunstnerisk utdannelse:
Universitetet i Stavanger
Norges Dansehøyskole i Oslo
Kunsthøgskolen i Oslo

Det finnes også glimrende høyskoler i bl.a. Sverige, England mm men det er mange å velge mellom, spør gjerne din pedagog om råd.

Andre heldagsskoler skoler som ikke gir godkjent pedagogutdannselse Spin Off Dansestudio moderne/samtidsdans i Oslo, Bårdar Danseinstitutt med bl.a. musikallinje i Oslo.

Det finnes mange studiesteder for dans for et år i bl.a. USA, Frankrike og England. Mange drar hit for ytterligere spesialisering etter endt profesjonell utdannelse eller for å forberede seg til opptaksprøver/auditions. Be om råd fra pedagogene og snakk med andre som har vært der.